• youtube
  • facebook
  • njikọ
  • social-instagram

Mụta echiche na usoro nke Extrusion ọkpọkọ plastik

Mụta echiche na usoro nke Extrusion ọkpọkọ plastik (1)

Ngwa Extrusion a na-ahụkarị

A na-eji ihe dị iche iche eme ihe na usoro extrusion.N'ebe a, anyị nwere ike were ihe atụ nke usoro extrusion PVC.Ụfọdụ ihe ndị ọzọ bụ polyethylene, acetal, nylon, acrylic, polypropylene, polystyrene, polycarbonate, na acrylonitrile.Ihe ndị a bụ isi ihe eji eme ihe na usoro extrusion.Otú ọ dị, usoro ahụ ejedebeghị na ihe ndị a.

Mụta echiche na usoro nke extrusion ọkpọkọ plastik (2)

Basic ihe ọmụma nkeplastic extrusion usoro

Mụta echiche na usoro nke Extrusion ọkpọkọ plastik (3)

Usoro extrusion plastik ga-amalite site n'ịgbanwe resin raw.Nke mbụ, tinye ya na hopper nke extruder.Mgbe resin enweghị ihe mgbakwunye maka ụfọdụ ngwa a kapịrị ọnụ, a na-agbakwunye ihe mgbakwunye na hopper.Mgbe etinyechara ya, a na-enye resin ahụ nri site na ọdụ ụgbọ mmiri nke hopper, wee banye gbọmgbọm nke extruder.Enwere mkpọsa na-atụgharị na gbọmgbọm ahụ.Nke a ga-eri nri resin, nke ga-eme njem n'ime ogologo gbọmgbọm.

N'oge usoro a, resin na-ekpughere okpomọkụ dị elu.Oke okpomọkụ nwere ike gbazee ihe.Dabere na okpomọkụ gbọmgbọm na ụdị thermoplastic, okpomọkụ nwere ike ịdị iche site na 400 ruo 530 degrees Fahrenheit.Na mgbakwunye, ọtụtụ extruders nwere gbọmgbọm nke na-eme ka okpomoku dị elu site na ntinye ruo na nri ruo na-agbaze.Usoro dum na-ebelata ihe ize ndụ nke mmebi plastik.

Plastic ga-agbaze ma rute na njedebe nke gbọmgbọm ahụ, ebe a ga-agbanye ya na tube nri site na nzacha ma mesịa nwụọ.N'oge usoro mkpochapụ, a ga-eji enyo wepụ ihe ndị na-emerụ emerụ na rọba a wụrụ awụ.Ọnụ ọgụgụ nke ihuenyo, porosity nke ihuenyo na ụfọdụ ihe ndị ọzọ na-achịkwa iji hụ na agbaze otu.Na mgbakwunye, nrụgide azụ na-enyere aka na agbaze otu.

Ozugbo ihe a wụrụ awụ ruru tube nri, a ga-enye ya nri n'ime oghere ebu.N'ikpeazụ, ọ na-ajụ oyi ma na-esi ike ịmepụta ngwaahịa ikpeazụ.Plastic emebere ọhụrụ nwere ebe ịsa mmiri emechiri emechi iji mee ka usoro jụrụ oyi dị ngwa.Otú ọ dị, n'oge mpụ mpempe akwụkwọ, a ga-eji mpịakọta oyi dochie mmiri ịsa ahụ.

Isi nzọụkwụ nkeplastic ọkpọkọ extrusion usoro

Mụta echiche na usoro nke Extrusion ọkpọkọ plastik (4)

Dị ka e kwuru na mbụ, usoro extrusion plastik na-emepụta ụdị dịgasị iche iche nke sitere na ihe owuwu ụlọ ruo n'akụkụ ụlọ ọrụ mmepụta ihe, ihe mkpuchi eletrik, windo windo, edging, weatherstripping na fencing.Otú ọ dị, usoro nke ịmepụta ngwaahịa ndị a niile dị iche iche ga-abụ otu na obere ọdịiche.Enwere ụzọ dị iche iche nke ntinye ọkpọkọ plastik.

Magbaze agbaze

A ga-ebunye ihe ọkụkụ gụnyere granules, ntụ ntụ ma ọ bụ granules n'ime hopper.Mgbe nke ahụ gasịrị, a na-enye nri ahụ n'ime ụlọ na-ekpo ọkụ nke a na-akpọ extruder.Ihe na-agbaze ka ọ na-agafe na extruder.Ndị na-apụ apụ nwere bolts abụọ ma ọ bụ otu swivel.

Ihe nzacha ihe

Mgbe ihe ahụ gbazechara, usoro nzacha ga-amalite.Ihe a wụrụ awụ ga-esi na hopper na-esi na akpịrị na-asọba na skru na-atụgharị na-agba n'ime extruder.Ihe nkedo a na-atụgharị na-arụ ọrụ n'ime gbọmgbọm kwụ ọtọ ebe a ga-enyocha ihe a wụrụ awụ iji nweta otu nkwekọ.

Na-ekpebi akụkụ nke ihe a wụrụ awụ

Njirimara nke ihe plastik dị iche iche dabere na ihe eji eme ihe na usoro.Agbanyeghị, akụrụngwa niile na-ekpo ọkụ na-agwọ.A ga-ekpughere ihe ndị a na oke okpomọkụ na okpomọkụ dị iche iche.Ọkwa okpomọkụ ga-adịgasị iche dabere na akụrụngwa.N'oge a na-emecha usoro ahụ, a ga-agbanye plastik a wụrụ awụ site na oghere a na-akpọ ebu.Ọ na-akpụzi ihe ahụ ka ọ bụrụ ngwaahịa ikpeazụ.

Pnhazi ost

N'ime usoro a, a ga-emebe ịcha anwụ nke profaịlụ ka ọ nwee ọnyà dị nro site na profaịlụ cylindrical nke extruder ruo n'ụdị profaịlụ ikpeazụ.Ọ dị mma ịkọ na iji nweta ngwaahịa ndị a pụrụ ịdabere na ya na nke dị elu, nkwụsi ike nke ntinye plastik dị ezigbo mkpa.

Mikuku jụrụ oyi

A ga-ewepụ plastik ahụ site na ebu ma bufee ya na eriri ka ọ dị jụụ.Ụdị eriri a ka a na-akpọ eriri ebufe.Mgbe nzọụkwụ a gasịrị, ngwaahịa ikpeazụ na-adị mma site na mmiri ma ọ bụ ikuku.Ọ dị mma ịkọ na usoro ahụ ga-adị ka ịkpụzi injection.Ma ihe dị iche bụ na a na-akpụzi rọba ahụ a wụrụ awụ site na ebu.Ma na ịkpụzi injection, usoro a na-ewere ọnọdụ site na ebu.


Oge nzipu: Jul-20-2023